OnzeRelaties is de relatie- en ledenadministratie van de KNAS, met de actuele gegevens van alle schermers die bij de KNAS zijn aangesloten.

Inloggen met OnzeRelaties
De KNAS maakt gebruik van diverse websites. Om alle schermers die bij de KNAS zijn aangesloten eenvoudig toegang te geven tot deze websites, kunnen alle leden via OnzeRelaties inloggen op deze websites.

Op dit moment kunt u inloggen op de volgende websites met OnzeRelaties:

Op elk van de bovenstaande websites moet u navigeren naar inloggen, dan komt u automatisch op de pagina voor inloggen via OnzeRelaties.

Inloggen op OnzeRelaties
Om voor het eerst in te loggen op OnzeRelaties moet u de volgende 3 stappen doorlopen.

 1. Vraag aan de ledenadministratie van uw vereniging uw relatienummer en het mailadres dat voor u geregistreerd staat in OnzeRelaties. De ledenadministratie van uw vereniging kan eventueel uw mailadres aanpassen.
   
 2. Navigeer naar https://knas.onzerelaties.net en volg de link wachtwoord herstellen. Vul uw relatienummer en uw mailadres in. U krijgt een dan een e-mail met een tijdelijk link naar een pagina op OnzeRelaties waar u een wachtwoord kunt instellen. Het wachtwoord moet minimaal 12 tekens lang zijn.

  Als u geen e-mail heeft ontvangen, controleer dan uw spamfolder.

  Als uw relatienummer en/of uw mailadres niet klopt, krijgt u een algemene foutmelding. De ledenadministratie van uw vereniging kan inzien wat er mis is.
   
 3. Navigeer naar https://knas.onzerelaties.net en log in met uw relatienummer en uw wachtwoord (OTP moet u leeg laten).

Als u niet kunt inloggen, krijgt u een algemene foutmelding. De ledenadministratie van uw vereniging kan inzien wat er mis is.

Uw gegevens aanpassen
Op OnzeRelaties kunt u onder het menu Account uw gegevens en uw adres aanpassen. Het formulier voor het aanpassen van uw algemene gegevens maakt gebruik van de volgende kleurcodering:

 • Rood: deze gegevens worden pas aangepast na goedkeuring door het bondsbureau.
 • Groen: deze gegevens worden onmiddellijk aangepast in de ledenadministratie van uw vereniging en van de KNAS.
 • Blauw: deze gegevens worden onmiddellijk aangepast in de ledenadministratie van uw vereniging. Het bondsbureau kan deze gegevens niet inzien.

Eventuele wijzigingen van andere gegevens moet u doorgeven aan uw vereniging.

Extra autorisaties
Als u extra autorisaties wilt op de Nahouw, moet u contact opnemen met KNAS Wedstrijden, Ondersteuning en Ranglijsten. U kunt de volgende extra autorisaties aanvragen:

 •     ledenbeheer en inschrijvingen versturen namens uw vereniging
 •     wedstrijdorganisatie (downloaden van inschrijvingen)
 •     alleen inzage in gegevens, wedstrijden en leden van uw vereniging