De Nederlandse Kampioenschappen schermen voor senioren worden gehouden op 25 en 26 september in Ede. Het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met SV La Prime.

Convocatie

Tijdens het toernooi zijn de resultaten live te volgen via www.schermtoernooien.nl

Accreditatie
De wedstrijdvloer is alleen toegankelijk voor schermers, trainers, coaches en officials. Het opvolgen van instructies van de zaalwachten is verplicht. Niet opvolgen kan leiden tot verwijdering uit de zaal. Schermers en officials krijgen automatisch een accreditatie. De vereniging kan per mail (wedstrijdzaken@knas.nl) een accreditatie voor coaches en trainers aanvragen. Maximaal 2 per wedstrijdonderdeel. Vermeld naam van de vereniging, de naam van de trainer of coach en het wedstrijdonderdeel. De accreditatie van de coach vervalt op het moment dat zijn of haar schermers uitgeschakeld zijn.

Corona-maatregelen (stand van zaken 1 juli 2021)

Iedereen (deelnemer, coach én toeschouwer) moet vooraf een gezondheidsverklaring invullen en bij zich hebben. U vindt de gezondheidsverklaring hier

Belangrijk: Als de situatie rond Corona voor 25 september verandert, kunnen de maatregelen in de zaal en op de tribunes worden aangepast. Lees daarom kort vóórdat u naar Ede komt het Corona wedstrijdprotocol van de KNAS. U vindt hier altijd de meest recente versie. Kijk verder op https://www.vanderknaaphal.nl/ voor de algemene regels die in het sportcomplex gelden, bijvoorbeeld rondom het gebruik van kleedkamers en douches en de horecafaciliteiten.

Vrijstellingsprocedure
Per onderdeel zijn de 3 hoogstgeplaatste schermers met 1 of meer punten op de wereldranglijst van 1 september vrijgesteld van de kwalificatie op zaterdag, zonodig aangevuld tot 3 met de hoogstgeplaatste schermers op de Nederlandse ranglijst van 1 september. Zij zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi op zondag.

Vrijstellingen NK 2020 - 2021:

Heren Degen:

 • Tristan Tulen
 • Rafael Tulen
 • David van Nunen

Dames Degen:

 • Kelly Boone
 • Day de Wijn
 • Cheryl de Jong

Heren Floret:

 • Daniel Giacon
 • Elisha Yuno
 • Dirk-Jan van Egmond

Heren Sabel:

 • Bela Roesink
 • Dirk-Jan Bouwman
 • Daniel Nivard

Voor alle die vrijgesteld zijn, graag present melden op het telefoonnummer gemeld in de convocatie.

Dames sabel en dames floret zijn alle vrijgesteld van de voorrondedag. Zij hoeven zich ook niet present te melden.

De complete lijst met deelnemers is te vinden op FencingTime
 

Wedstrijdformule
Het kwalificatietoernooi op zaterdag bestaat uit 1 pouleronde met ca. 25% afvallers (afgerond naar beneden). Na de voorronde wordt een rangschikking opgemaakt. De eerste 7 schermers van deze rangschikking plaatsen zich direct voor het hoofdtoernooi als de nummers 4 tot en met 10. Als meer schermers gedeeld op plaats 7 staan, wordt een barrage om 5 punten geschermd.

De overgebleven schermers schermen een eliminatie zonder herkansing totdat er 8 schermers over zijn. Deze 8 plaatsen zich voor het hoofdtoernooi als de nummers 11 tot en met 18.
Het hoofdtoernooi begint met een pouleronde (3 poules van 6) met 2 afvallers. De overgebleven 16 schermers schermen een eliminatie zonder herkansing. Bij onderdelen met 18 of minder deelnemers vervalt de kwalificatie op zaterdag. De schermers worden op zondag ingedeeld op basis van hun positie op de wereldranglijst (met 1 of meer punten) en/of de Nederlandse ranglijst van 1 september. Ook bij 16 of minder deelnemers begint het hoofdtoernooi met een pouleronde voor plaatsing op het tableau.

Maskerbeveiliging
De nieuwe maskerbeveiliging is verplicht.

Locatie
Van der Knaaphal
Burgemeester Cees van der Knaapweg 10
6717 VZ Ede

KNAS wedstrijden, ondersteuning en ranglijsten