De FIE heeft besloten onderstaande wedstrijden aan te wijzen als Grand-Prix-wedstrijden voor het seizoen 2002-2003.

De regels voor deze wedstrijden zijn enigszins aangepast:
- maximaal 128 deelnemers
- scheidsrechters worden door de FIE aangewezen
- inschrijfgeld voor GP wordt 60 USD


Hieronder de samenvattende vertaling van de circulaire van de FIE:

De Grand-Prix-wedstrijden vormen de vitrine van het schermen. Daarom moeten ze perfect verlopen en worden de volgende regels opgesteld:

1.Deelnemers:
Het maximaal aantal deelnemers aan een GP is 128. Daarvan schermen er 112 in de pouleronde: in 16 poules van 7. De beste 16 plaatsten zich direct voor het tableau van 64, samen met de vrijgestelde eerste 16 van de wereldranglijst. 32 schermers vallen af, waardoor er een 64 schermers op een tableau schermen om de laatste 32 plaatsen van het hoofdtoernooi.


2.Tijden:
1e dag: de pouleronde begint om 13.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Om 17.30 vangt het voor-tableau aan, opdat dat uiterlijk om 19.00 uur klaar is. 2e dag: tableau van 64 op 8 lopers van 08.00 tot 10.00 uur. Het tableau van 32 start om 10.30 en is uiterlijk om 13.00 uur klaar. De finale begint om 14.30 uur, of later als de organisatie dat wenst.

3.Deelname:
Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot 10 per land, dat wil zeggen 6 voor alle landen en maximaal 4 extra per land op basis van de wereldranglijstquota. Alle deelnemers moeten het officiële tenue van hun land dragen. Als het aantal inschrijvingen het toelaat, mag het organiserende land maximaal 24 deelnemers inschrijven.

4.Inschrijfgeld:
60 USD per schermer.

5.Scheidsrechters:
De delegaties hoeven voor GP geen scheidsrechters te leveren. Scheidsrechters worden aangewezen door de FIE. 8 scheidsrechters worden door de FIE op kosten van de organisatie aangewezen. Daartoe dient het hogere inschrijfgeld. Daarnaast levert het organiserende land 4 scheidsrechters.

6.Zaalinrichting:
Het toernooi wordt gehouden in een multi-sportzaal, die wordt gebruikt voor basket, volley- of handbal. De aanwijsapparatuur moet een ingebouwde stopwatch hebben en op afstand bedienbaar zijn. Op elke loper (vanaf het tableau van 32) moet apparatuur staan die laat zien wat het verloop van de partij is. De namen van de schermers moeten zichtbaar zijn naast het aanwijsapparaat. Bij de finale moet een KABCOM apparaat gebruikt worden. De FIE zal bonden die niet beschikken over de hier genoemde apparatuur helpen.

7.Televisie:
Om de status Grand-Prix te krijgen is het verplicht een overeenkomst te hebben met de nationale televisiezender, om tenminste de finale uit te zenden en een rapportage te maken van minimaal 5 minuten uit te laten zenden door EuroVisie.

Opmerking:
Het is toegestaan gelijktijdig op twee wapens een toernooi te organiseren. Dan worden er 12 scheidsrechters door de FIE geleverd en 4 door het organiserende land. De organisatie moet beschikken over een zaal met vier lopers + finale loper en een zaal met 8 lopers. Het tijdschema wordt dan op twee achtereenvolgende dagen herhaald.