Afgelopen week is veel te vroeg degenschermster en -trainster Alina Tegel-Bedeleanu (1972) overleden. 

Geboren en getogen in Roemenië had Alina hier haar opleiding tot degenschermster. Zij maakte succesvol deel uit van het Roemeense dames degen-équipe. 

Door haar huwelijk verhuisde zij naar Alkmaar waar ze al snel haar weg vond in het Nederlandse wedstrijdcircuit. In het seizoen 2004-2005 won zij de Knas-Cup.

Haar degenkennis en ervaring deelde zij met schermers van de Alkmaarse Schermvereniging  en later in  Den-Helder, bij Zeemacht. In 2010 kwam ze bij HollandSchermen, waar ze een vast groep jeugdleden degenles gaf, waaronder Day en Zoa de Wijn en Anouk Rentier. Zij werden alle drie onder haar leiding Nederlands Jeugd Kampioen. 

Vanaf de zomer 2011 stopte ze met lesgeven, maar op het afgelopen NJK in Alkmaar was Alina toch nog aanwezig. Ondanks dat ze ernstig ziek was en maar even zou komen genoot ze de hele dag van het schermevenement en coachte vanzelfsprekend ‘haar’ pupillen.

Wij zijn dankbaar voor alles wat Alina met ons gedeeld heeft en zullen haar vreselijk missen. Ons medeleven gaat uit naar haar man Rob en dochter Teodora, die zij veel te vroeg achterlaat.

 

 

 

Alina was een opvallende en vrolijke persoonlijkheid. Ze is helaas veel te vroeg overleden. Ik wens haar man Rob en dochter Teodora, familieleden en vrienden veel sterkte. 

 

Peter Sorber

Voorzitter KNAS