Trainingsstages

Op 25/26 mei en 15/16 juni zullen de inmiddels vijfde en zesde Nationale Trainingsstages floret van het seizoen 2012-2013 worden georganiseerd. De stages zijn bedoeld voor zowel benjamins/pupillen (alleen zaterdag) en cadetten/junioren/senioren (beide dagen). Voor het eerst worden de stages gehouden in Den Bosch. Zie de uitnodiging in de bijlage.

De stages zijn bedoeld om meer gezamenlijke trainingsmomenten te creëren voor de nationale floret top/subtop en talentvolle jeugd en worden geleid door Andrea Borella, hoofdtrainer van het floret begeleidingsteam, in samenwerking met de Nederlandse talenttrainers.

Wij zijn inmiddels met veel wedstrijdschermers en coaches in contact maar natuurlijk kan het zijn dat we schermers over het hoofd zien, met name bij de benjamins/pupillen. Wij nodigen daarom de trainers uit om schermers voor te dragen. Dit kan bij het begeleidingsteam via nationale.trainingsstage@ gmail.com. Het begeleidingsteam bespreekt onderling of de stage geschikt is voor een schermer, gebaseerd op o.a. ambitie, trainingsarbeid, vaardigheid en wedstrijdervaring. Gedurende de stage zijn de trainers van harte welkom om aanwezig te zijn.

Trainersworkshops

Op de vrijdagen voorafgaand aan de stages zullen trainersworkshops worden georganiseerd in Amsterdam, dus op 24 mei en 14 juni. De workshops bestaan uit het behandelen en oefenen van de verschillende aspecten van het individueel lesgeven aan wedstrijdschermers. De doelgroep bestaat uit alle trainers die zich tot doel stellen wedstrijdschermers op te leiden. Van elke workshop worden videobeelden gemaakt. Videodocumentatie is te bekijken via de websites van de NAS (www.schermleraren.nl) en de KNAS. Aanmelden voor de trainersworkshop kan bij Matthijs Rohlfs (mrohlfs@gmail.com).

Wij hopen veel schermers en trainers te mogen verwelkomen bij de trainingen en workshops!

Met sportieve schermgroet,

Andrea Borella en het KNAS floret begeleidingsteam