Bas Verwijlen heeft vandaag bij de Grand Prix in Bern goud behaald bij heren degen! Vrijdag 23 oktober begonnen de voorronde. Verwijlen schermde een goede voorronde en won vijf van de zes partijen, waarmee hij een directe kwalificatie verdient voor de beste 64. Met een uitgangspositie van 26e moest Verwijlen het opnemen tegen de Finse Vuorinen, Verwijlen was te sterk en won van de Fin. De volgende tegenstander was Zawrotniak, deze routenier uit Polen was geen partij voor Verwijlen: 15-9. De volgende op het tableau was de Tsjech Pitra. Ook deze bood niet voldoende weerstand, Verwijlen won met 15-10. Bij de beste 8 maakte het Hongaarse talent Berta de opwachting. In de voorronde wist Berta Verwijlen nog te slim af te zijn, maar Verwijlen laat zich geen twee keer foppen. Verwijlen won in een sterke partij met 15-10! In de halve finale wachtte weer een Hongaar, dit keer Péter Somfai. Somfai maakte het Verwijlen erg lastig maar in de verlening trok de Nederlander aan het langste eind; 13-12 voor Verwijlen. FINALE! In de Finale wachtte de nummer 4 van de wereld, de Fransman Jerent. Bas heeft al vaker bewezen goed te kunnen schermen tegen de Franse stijl. Bas liet Jerent geen schijn van kans en hield hem zelfs onder de 10; het werd 15-9, GOUD!!

Er werd op het hoogste niveau nog meer geschermd: Tristan Tulen won een partij in de voorronde in Bern en werd helaas direct uitgeschakeld.

Kelly Boone schermde vrijdag goed in Legnano in Italië en behaalde daarmee het hoofdtoernooi. Helaas kon Boone haar succes niet uitbreiden met winstpartijen op zaterdag en verloor met 15-7 van de nummer 11 van de wereld, de Koreaanse Choi.

Wij zijn verheugd dat Verwijlen goed herstelt van zijn blessure en het goud voor Nederland mee naar huis neemt! Met dit resultaat behaalt hij 32 wereldbekerpunten, waarmee hij op dit moment 31e op de FIE ranking staat. Ga zo door, Bas!

Gefeliciteerd!!

Een hoop goede resultaten de laatste tijd! Zowel op degen als floret! Dit gaat de goede kant op :-)