De passiviteitskaart ofwel de P-card

 

Het schijnt mondiaal nogal lastig te zijn om de P-card op de juiste manier te interpreteren. Derhalve heeft de FIE een extra uitleg gegeven om misverstanden te voorkomen.

Vooraf 2 opmerkingen mijnerzijds: U2F betekent “Unwilling to fence” dus “ weigeren te schermen “. Wanneer aan t.124 of een ander nummer wordt gerefereerd dan betreft dat het betreffende artikel in het Technisch reglement van de FIE.

Onderstaand treft U de vertaling van dit document aan.

Welke P cards zijn er.

Er zijn 3 verschillende P cards: P-Geel, P-Rood en P-Zwart

P-Geel is een waarschuwing.

P-Rood is een straftreffer.

P-Zwart is een straf waarvan de konsekwentie kan zijn dat men de partij of de eliminatie verliest. Er volgt geen 60 dagen schorsing wanneer men een P-Zwart krijgt.

 

Het gebruik van de P-card:

P-cards dienen alleen gebruikt te worden in de kontekst van T.124. De straffen die voor U2F worden gegeven zijn niet cumulatief met enige andere overtreding.

In individuele wedstrijden worden P-cards aan iedere schermer separaat gegeven met de gele kaart als eerste.

Als schermers in individuele wedstrijden allebei tegelijk een P-zwarte kaart krijgen en de stand is ook gelijk dan wint de schermer die het hoogst staat op de ranglijst bij de start van de wedstrijd. Deze lijst is gebaseerd op de wereldranglijst van de FIE op dat moment.

Als schermers in individuele wedstrijden  allebei tegelijk een P-zwarte kaart krijgen en de stand is niet gelijk, dan wint de schermer met de hoogste score in de partij.

Als een P-zwarte kaart wordt gegeven aan twee teams tegelijk en geen van beide teams kan een reserve inzetten en de stand is gelijk, dan wint  het team met de hoogste FIE ranking op dat moment, de ontmoeting.

Als de P-card gelijktijdig aan beide teams wordt gegeven en de stand is niet gelijk en geen van beide teams kan een reserve inzetten dan wint het team met de hoogste stand de match.

In team wedstrijden worden P-Geel en P-Rode kaarten separaat aan de teams gegeven, te