Tristan Tulen zet flinke stap richting de Olympische Spelen

Tristan Tulen heeft zondagnacht een bronzen medaille gewonnen tijdens de Grandprix in Cali, Colombia. Deze wedstrijd was het eerste kwalificatiemoment richting de spelen in Tokio volgend jaar. Na een vlekkeloze kwalificatieronde op vrijdag, was Tristan rechtstreeks geplaatst voor de eliminaties op zondag. Voordat Tristan de halve finale bereikte, won hij van Hoi Sun Fong uit Hong Kong, Niko Vuorinen uit Finland, Andras Redli uit Hongarije en Yulen Pereira uit Spanje. In de halve finale verloor hij van de later toernooiwinnaar Kazuyasu Minobe uit Japan. Met dit resultaat bereikt hij de 26e plek op de wereldranglijst.

Tristan is lid van het Nederlands heren degenteam dat dit jaar wordt gesponsord door het TEAMKPN Sportfonds.

Bas Verwijlen was vanwege zijn hoge ranking rechtstreeks geplaatst voor de eliminaties op zondag. Hij verloor zijn eerste partij van de Fin Niko Vuorinen en was daarna geëlimineerd. Hij behoudt zijn 15e plek op de wereldranglijst. De jongere broer van Tristan, Rafaël Tulen was op vrijdag al uitgeschakeld.

Kelly Boone haalde op zaterdag de eliminaties na drie winstpartijen in de voorronde. Ze verloor haar eerste eliminatie van de Japanse Miho Yoshimura.

Volledige resultaten

Degen heren senioren

3. Tristan Tulen

40. Bas Verwijlen

151. Rafaël Tulen

Degen dames senioren

114. Kelly Boone

Bronvermelding foto: Pavía/Bizziteam