EFC Covid Protocol

De EFC (European Fencing Confederation) heeft een COVID-protocol gepubliceerd op haar website. Dit protocol geldt voor alle EFC toernooien, zoals de ECC toernooien voor cadetten en het EFC U23 circuit. Per toernooi moet een getekende annex (liability form, zie aan einde pdf file) aangeleverd worden aan de toernooi organisatie door schermers/trainers/scheidsrechters.

Herzien FIE Covid Protocol

Voor toernooien onder de FIE vlag is er recent een herzien Covid protocol gepubliceerd. Dit protocol geldt daarmee voor satelliet toernooien en (junior) wereldbekers. Er is geen strikte noodzaak meer tot het hanteren van de zogenaamde ‘bubble’, maar er zijn nog steeds strenge maatregelen van kracht.

Aanvulling scheidsrechtersbijdrage

De scheidsrechtersbijdrage is, zoals eerder gecommuniceerd, met 10 euro verhoogd. De bijdrage bedraagt nu 45 euro. De bonus/malus regeling van +/-15%, die afhankelijk was van inschrijving 8 weken voorafgaand aan toernooi, is voor dit kalenderjaar afgeschaft. Deze maatregel is genomen omdat meerdere toernooien niet 8 weken vooraf waren bekendgemaakt en er veel onzekerheid over het doorgaan van toernooien is vanwege de pandemie, waardoor het vaak onmogelijk is om tijdig in te schrijven. Er wordt daarmee, onafhankelijk van inschrijvingsdatum, altijd het tarief van 45 euro gehanteerd.