Podiumplaatsen voor Nederland tijdens WK Veteranen

Van 20 t/m 25 oktober wordt in het Franse Limoges het WK schermen voor Veteranen gehouden. Met 23 deelnemers is ons land op alle drie de wapens goed vertegenwoordigd in Frankrijk. De eerste podiumplaats was voor Jannis Vitsas die bij de Heren degen (categorie C) knap het brons pakt. In een spannende halve finale werd met 9-10 verloren van de Duitser Suchanek.

Goud in Bern voor Verwijlen!

Bas Verwijlen heeft vandaag bij de Grand Prix in Bern goud behaald bij heren degen! Vrijdag 23 oktober begonnen de voorronde. Verwijlen schermde een goede voorronde en won vijf van de zes partijen, waarmee hij een directe kwalificatie verdient voor de beste 64. Met een uitgangspositie van 26e moest Verwijlen het opnemen tegen de Finse Vuorinen, Verwijlen was te sterk en won van de Fin. De

Aandacht voor (rolstoel)schermen door Campina

Er was de afgelopen weken de nodige aandacht voor de schermsport in Nederland. Met interviews, jeugdfilms en achtergronditems weten media de bond en schermers steeds beter te vinden. De komende weken gaan we stilstaan bij een aantal van deze publicaties. Met vandaag: een bijzondere video van Campina over het Nederlandse rolstoelschermen. 

Campina