Aanmelding voor wedstrijden in het Europese cadetten Circuit

Vanaf 1 januari 2009 is de aanmelding van wedstrijden in het Europese Cadetten Circuit gewijzigd. De aanmelding vindt niet meer plaats door de vereniging aan de wedstrijdorganisatie, maar door de vereniging aan KNAS Internationaal. KNAS Internationaal verzorgt dan de aanmelding bij de wedstrijdorganisatie. De aanmelding is dus analoog aan de aanmelding voor wereldbekerwedstrijden (FIE-wedstrijden).

Alisher Usmanov nieuwe president FIE

Met 66 tegen 61 stemmen is de Rus Alisher Usmanov gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Internationale Schermfederatie FIE. Bij de stemming versloeg Usmanov zijn concurrent Rene Roch.
Usmanov, niet onbemiddeld, beloofde al tijdens zijn verkiezingstoernee, flink te willen investeren in de schermsport. Hij wil de schermsport mondiaal een in het oog springende sport maken. In zijn verkiezingsmanifest kondigde Usmanov op commerciële basis georganiseerde wereldkampioenschappen aan. Het wereldkampioenschap schermen in de toekomst heeft plaats in een van dé commerciele centra in de wereld: Las Vegas, Atlanta, Parijs, Londen, Tokyo of andere steden van internationale allure.

Profiteer van voordeel en kwaliteit met de Nationale Sportpolis

Sport en beweging is belangrijk. Zilveren Kruis Achmea heeft daarom i.s.m. sportartsen
van NOC*NSF de Nationale Sportpolis ontwikkeld. Deze zorgverzekering biedt Nationale
Sportpashouders, alles wat een sporter nodig heeft. Je krijgt 7,5% korting op de
basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekeringen. Deze kortingen
worden gestort op je sportpastegoed.

Gerben Engelen 6e bij WB junioren in Lignano

Gerben Engelen is bij de Wereldbekerwedstrijd voor junioren in het Italiaanse Lignano op een fraaie zesde plaats geëindigd. In de kwartfinales werd de floretschermer de voet dwars gezet door de Rus Dmitry Zherebcenko. Gerben deed geweldig zijn best maar moest met 8-15 de eer laten aan de jeugdige Rus. In de halve finale was de latere winnaar, de Rus Dmitry Komissarov zijn landgenoot Zherebcenko de baas.