Sonja Tol is de nieuwe topsportcoördinator

De KNAS verwelkomt Sonja Tol in haar nieuwe rol als topsportcoördinator.

Als topsportcoördinator is zij het eerste aanspreekpunt voor talent- en topsportzaken. In het bijzonder kun je bij haar terecht voor vragen over:
- talentstatussen
- trainingsstages
- internationale titeltoernooien

In het dagelijks leven is Sonja werkzaam in de bancaire wereld. Sonja brengt een enorme hoeveelheid topsport ervaring mee: ze was Olympisch deelnemer in Athene, meervoudig Nederlands Kampioen en behaalde Brons op de WK 2009 in Antalya.

7. De Nederlandse Olympische schermers Jetze Doorman

Jetze Doorman werd geboren op 2 juli 1881 om 20:00 uur te Balk in Friesland. Hij was de zoon van Sjoukje Uilkema en Jan Diederik Doorman, directeur der posterijen in Balk. Op jeugdige leeftijd verhuisde Jetze vanwege een promotie van zijn vader naar Renkum. Hoewel zijn beide grootvaders kooplieden waren, was de militaire betrokkenheid van de familie Doorman groot: zijn overgrootvader was generaal-majoor Jan Diederik Doorman. De latere held Karel Doorman (”Ik val aan, volg mij!”) die sneuvelde in de Slag in de Javazee, was zijn volle neef.

Daniël Nivard weer actief als FBT-trainer

Na een jaar afwezigheid heet het KNAS-bestuur Daniël Nivard weer welkom in het Floret Begeleidingsteam. Een jaar van reflectie heeft ertoe geleid dat de verschillen van inzicht over de begeleiding van talenten zijn opgeheven en er wederzijds vertrouwen bestaat over de invulling van zijn rol. We wensen Daniël veel succes met de voortzetting van zijn carrière binnen het FBT.

Aanpassing handboek Schermer

Beste schermer,

Het handboek Schermer is op de volgende wijze aangepast: de huidige uitzondering die geldt voor de opname van schermers in een equipe die zich niet volgens de limiet kwalificeren voor een EK of WK is uitgebreid met een uitzondering voor deelname van de schermers die zich niet volgens de limiet kwalificeren voor deelname in een equipe op wereldbekerwedstrijden.

NK2016

Beste schermers,

De Nederlandse kampioenschappen zijn nu achtereenvolgens twee keer in Rotterdam georganiseerd. Beide keren waren  ze succesvol: de NK trok een sterk deelnemersveld, was professioneel opgezet en was visueel en publicitair aantrekkelijk. Dit is mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van

SISTA MMIT dit jaar geen satelliet FIE status

In de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat het SISTA MMIT toernooi 2014 Heren Sabel en Heren Floret, geen satelliet-A toernooi status heeft.
Er kunnen daarom dit jaar geen punten voor de wereldranglijst worden verdiend en er is geen FIE wedstrijdlicentie nodig voor deelname. 

Eind vorig jaar werd aangekondigd dat alle FIE-toernooien opnieuw moesten

Pages