Else Noë (17) gelooft in haar kansen op EK schermen

WAGENINGEN (zaterdag 28 februari 2009 door Dick Martens) - Het begon allemaal met een gymnastiekles op de basisschool. Daar hing een poster van de schermvereniging La Prime uit Wageningen en die poster bleef rondzoemen in het hoofd van de Wageningse Else Noë. Enthousiast vertelde ze thuis, dat ze daar eens wilde gaan kijken.

Marlies (16) naar EK schermen

Julianadorp (28/02/2009 door Ronald Boutkan) – Voor de 16-jarige Marlies Zwart uit Julianadorp wordt het dinsdag aanstaande een belangrijke dag. Voor het eerst in haar nog jonge sportcarrière neemt ze deel aan de Europese Jeugdkampioenschappen schermen, die plaatsvinden in het Franse Bourges. Marlies komt uit op het onderdeel degen en hoopt uiteraard op een goed resultaat.

Jonge schermers succesvol bij marathon in Parijs

Bij de floretmarathon in Parijs in het afgelopen weekeinde hebben enkele Nederlandse jeugdige schermers fraaie resultaten behaald. In de categorie jonger dan 15 jaar werd Dylan Tuyn 6e. In de categorie jonger dan 17 jaar werd Lola Tulen 8e en Else Noë 9e. Niet eerder brachten jonge Nederlandse schermers het zo ver op dit belangrijke toernooi.

JWK 2009 te Belfast

HILVERSUM - Van 4 t/m 13 april 2009 vinden de Wereld Kampioenschappen voor junioren en cadetten plaats. Deze keer worden ze gehouden in de Universiteit van Ulster, in Belfast, de prachtige hoofdstad van Noord Ierland.

De prestaties zijn te volgen via Twitter, Hyves, Flickr, Youtube: eigenlijk overal.

Knappe prestatie Iman Kulhanek: 5e bij WB Lyon

Iman Kulhanek heeft bij de wereldbekerwedstrijd voor junioren in het Franse Lyon een razend knappe prestatie neergezet. De jeugdige Kulhanek, 26e op de wereldranglijst voor junioren, eindigde op de vijfde plaats.
In de reeks wedstrijden op het tableau had Kulhanek geen ontzag voor andere grote jeugdige wereldtoppers onder wie de Russinnen Novalins'ka en Ivanova. Andere Nederlandse floretschermsters waren minder succesvol in Lyon.