Sonja Tol verdienstelijk 11e bij GP Doha

Sonja Tol heeft haar goede seizoenstart bij de Grand Prix in Doha doorgezet. In de hoofdstad van het oliestaatje Quatar waar vrijwel de complete wereldtop bij het dames degenschermen op de loper verscheen, eindigde Tol na heel spannende wedstrijden op de elfde plaats. Met dit resultaat klom Tol naar de 19e plaats op de wereldranglijst. De Grand Prix werd er gewonnen door de Roemeense Ana Branza.

EK Cadetten Bourges

HILVERSUM - Maar liefst 11 schermers zullen Nederland vertegenwoordigen op het EK voor cadetten in Bourges. Bourges (spreek je uit als Bourge) ligt precies in het midden van Frankrijk zo'n twee uur rijden onder Parijs. De wedstrijden starten op maandag 2 maart en duren tot zaterdag 7 maart 2009. Er doen 428 deelnemers uit maar liefst 42 landen aan het toernooi mee.

Sterke seizoenstart Sonja Tol in Boedapest

Degenschermster Sonja Tol is in Boedapest het wereldbekerseizoen heel sterk begonnen. In een heel sterk veld van ruim 120 deelneemsters bracht Tol het tot de kwartfinale. Daarin verloor de Haagse met 15-13 van Emese Szasz, de sterkste Hongaarse schermster op dit moment. Tol eindigde daardoor op de zevende plaats. Het toernooi werd gewonnen door Anna Sivkova, die in de finale de Francaise Hajnalka Kiraly Picot versloeg.

Bas Verwijlen wint WB in Kish Island

Bas Verwijlen heeft in Kish Island vandaag de eerste Wereldbekerwedstrijd in 2009 op zijn naam geschreven. De Osse topsporter versloeg in de finale van dit toernooi met vooral een grote deelname uit Arabische landen, de Iraniër Mohammed Rezaei Tadi met 15-5. In de halve finale bond Verwijlen de Armeniër Mikayel Ghazaryan met 15-11 aan de zegekar.
In Kish Island maakten ook de degenschermers én teamgenoten van Verwijlen, Arnoud Holstege en Matthijs de Vries, zich verdienstelijk. Holstege werd vijfde en De Vries negende!