Veteraan Arwin Kardolus wint dertiende degentitel

Niet de gedoodverfde kampioen Bas Verwijlen noch het jeugdig talent Matthijs de Vries ging bij het NK Schermen in Wageningen op degen met de gouden medaille naar huis. Arwin Kardolus met zijn 44 jaar inmiddels veteraan, schermde zich op voortreffelijke wijze naar zijn dertiende titel op degen. Het was wellicht de meest spraakzame verrassing bij dit NK.

Peter Nieuwenhuis technisch directeur bij KNAS en NHB

Peter Nieuwenhuis (58) is benoemd tot technisch directeur bij de KNAS en de Nederlandse Handboogbond. Nieuwenhuis is de komende vier jaar bij de twee samenwerkende bonden verantwoordelijk voor de sporttechnische programma's: olympische sport, topsport en talentontwikkeling. Hij heeft tevens de supervisie op de coaches bij beide bonden.

Kansloos

Belfast 12 april 2009 - De heren degen equipe is op eerste paasdag kansloos ten onder gegaan tegen Zwitserland. Het werd uiteindelijk 45-27, maar Nederland, met Christaan Albers, Matthijs de Vries, Mick Broekman en Arno Bargerbos, leek eigenlijk geen moment kans te maken op een overwinning.

Snel kan ook rustig

Belfast 9 april 2009 - Alleen Amber Hoogendoorn wist bij de junioren degen voor een heel klein succesje te zorgen door de eerste ronde te overleven. Bij de heren floret waren alle ogen gericht op Gerben Engelen. Maar zowel Engelen als Mats Stijlaart en Martin Remijn konden weinig potten breken.

Gratis hotelovernachtingen namens Nationale Sportpas!

Meld nu je Nationale Sportpas aan op
Ben jij al aangemeld bij de Nationale Sportpas, log dan in op
www.nationalesportpas.nl en ontvang een gratis hotelvoucher. Deze hotelvoucher geeft recht op 3 gratis overnachtingen voor 2 personen in een hotel naar keuze.www.nationalesportpas.nl en klik op de banner. Dan ontvang jij ook de hotelvoucher!

De Ridder en Van Erven winnen in Groningen

Irma de Ridder en Saskia van Erven hebben bij het ECPKNASCUP-toernooi bij Donar in Groningen nog de nodige punten gehaald voor deelname aan het NK op 25 april in Wageningen. De Ridder won op degen in de finale met 15-13 van Kelly Boone.
Saskia van Erven op floret was te sterk voor de Venezolaanse Joselina Piñneda: 15-8.
Matthijs Rohlfs won ook dit jaar in Groningen de titel bij de heren floret. Hij versloeg Antonio Piña met 15-8.
De meest spannende finale in Groningen was op sabel. Teun Plantinga zag na een geweldige tussensprint die hem een 14-11 voorsprong opleverde, alsnog het goud naar zijn Venezolaanse tegenstander Louis Henrique Piña gaan. Piñ won nipt met 15-14.