Resultaten World Cup Rolstoelschermen Senioren - Warschau

Afgelopen weekend nam Elke van Achterberg deel aan de World Cup rolstoelschermen bij de senioren in Warschau, Polen. Allereerst stond het wapen floret op het programma. Met in totaal 27 deelnemers eindigt Elke hier als 18e. Op het wapen degen waren er 29 deelnemers. Elke plaatst zich voor het tableau als 22e na een spannende voorronde. Hier neemt ze het op tegen de uit Hongkong

Terugblikken met Tristan Tulen - Universiade Gwangju

Op zondag 5 juli kwamen Tristan Tulen en Tom Bontes in actie op de Universiade in Gwangju, Zuid Korea. Op deze ‘Olympische Spelen voor studerende topsporters’ eindigt Tulen op plaats 10 en Bontes als 44e. Wij spraken met Tristan na afloop van het toernooi.

Voor we terugblikken op vandaag nog even over de openingsceremonie: hoe

WorldCup Rolstoel U23 Stadskanaal - Resultaten 1e dag

Op de 1e dag zijn de wapens Floret Heren en Degen Dames geschermd.

Winnaar bij Floret Heren werd de Turkse schermer Hakkan Akaya na een hele spannende finale tegen de Rus Alexandr Nedoboyko.

Winnares bij Degen Dames werd Amarilla Veres uit Hongarije, ze staat op de 7e plaats op de kwalificatielijst voor RIO 2016 bij de IWAS. Elke van

World Cup Rolstoelschermen: interview met deelneemster Elke van Achterberg

In de aanloop naar de eerste editie van de World Cup Rolstoelschermen (4 tot 6 juli in Stadskanaal, Groningen) spraken we met deelneemster Elke van Achterberg over het rolstoelschermen in Nederland en de voorbereiding op dit belangrijke toernooi.

Wat houdt een World Cup voor rolstoelschermers precies in?