Organisatie

Organisatie

De bond wordt gevormd door een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. De organisatie is simpel en bestaat uit een bestuur en commissies.

Voor iedere commissie is er een liaison in het bestuur.

Het bestuur benoemd personen in een commissie op voordracht van leden of op eigen initiatief.

Veteranenwedstrijden

Sinds enige tijd worden er in Nederland veteranenschermwedstrijden georganiseerd. De veteranen kennen twee type wedstrijden. Het Nederlands Kampioenschap en de Vet Cup. Dit zijn de wedstrijden waar het om het resultaat gaat. De Vet Cup is internationaal, moet uitgroeien tot een veteranentopsportevenement.

Brassard-systeem

De KNAS streeft ernaar om het ledenaantal te laten groeien door het verloop van leden te verkleinen of te vertragen. Het binden van schermers via een brassard-systeem is één van de mogelijkheden om dit doel te bereiken. Een indirect gevolg van een verminderd verloop van leden kan zijn dat het schermniveau in de breedte toeneemt. Wellicht kan dat op termijn helpen bij het groeien van het schermniveau in de hoogte. Uitgangspunten voor de jeugdige schermer zijn dat het kind zich in eigenwaarde bevestigd voelt, structuur

Schermpaspoort

Het schermpaspoort is een boekje waarin je alle relevante gebeurtenissen uit jouw schermleven kunt noteren, zoals deelname aan wedstrijden, resultaten, diploma's en traingsstages. Het is bedoeld voor alle schermers, maar vooral jeugdschermers houden het bij. 

Hoe werkt dit bij een toernooi?
Bij het aanmelden op een toernooi lever je het schermpaspoort in bij de organisatie. Zij noteren het toernooi en zetten een stempel. Na afloop van het toernooi kun je het weer ophalen. Als de uitslag bekend is kun je het behaalde resultaat invullen. 

Internationale opleidingen

Beste trainer,

De FIE lanceert ook in 2018 trainersopleidingen in het kader van de FIE Coaching Academy.

De opleiding voor alle drie wapens vindt plaats in Boedapest, duurt vier maanden, start op 1 februari en eindigt op 30 mei. De cursus wordt in het Engels en Frans gegeven, van maandag tot vrijdag (09:00-13:00 en 15:00-19:00). Studie onderdelen als psychologie, fysiologie en biomechanica vinden plaats op de universiteit van Boedapest.

Opleidingsplan voor opleidingen Sportleider

De opleiding Sportleider 2 (ook wel bekend als Zaalassistent) en Sportleider 3 (verenigingstrainer) zijn in 2009 geëvalueerd. Hieruit zijn verbeter voorstellen voor met name Sportleider 3 voortgevloeid. Ook moest nog een duidelijk plan worden opgesteld voor de ontwikkeling van het gehele opleidingsspectrum dus ook Sportleider 4 (regionale trainer) en Sportleider 5 (internationale trainer c.q.

Touché

De 'Touché' was tot 2008 het bondsblad van de KNAS. Hiernaast kunt u oude bondsbladen terug vinden. In 2019 is het bondsblad een nieuw leven begonnen als een digitale nieuwsbrief. Hier bouwen we het archief op.

Uitslagen Wereldbeker Circuit / Europees Cadetten Circuit / Europees U23 Circuit

Uitslagen Wereldbeker Circuit / Europees Cadetten Circuit / Europees U23 Circuit
17/2/2017 - 19/2/2017
U23 - Dames Floret - Brno CZE - 19/2/2017 (43 deelnemers)
• 19 - Eline Rentier - SchermCentrum Amsterdam
U23 - Heren Floret - Brno CZE - 19/2/2017 (71 deelnemers)
• Niet deelgenomen - Ward Kloots - SchermCentrum Amsterdam

Uitslagen Wereldbeker Circuit / Europees Cadetten Circuit / Europees U23 Circuit

Uitslagen Wereldbeker Circuit / Europees Cadetten Circuit / Europees U23 Circuit
10/2/2017 - 12/2/2017
WB - Dames Degen - Legnano ITA - 11/2/2017 (187 deelnemers)
• 82 - Kelly Boone - Schermclub Den Bosch
• 133 - Carmen Berends - Robb Schermen - Alphen
• 180 - Carmel Tulen - SchermCentrum Amsterdam

PR bestuurder gezocht

Het bestuur is tot de conclusie gekomen dat de communicatie binnen de bond verbetering behoeft. Een consistente communicatie heeft betrekking op breedtesport, topsport en algemene zaken. Om het belang van een goede PR, en met name de interne communicatie, te verbeteren willen we nu een bestuursfunctie creëren. Hiervoor zoeken wij op korte termijn een kandidaat die

Uitslagen Wereldbeker Circuit / Europees Cadetten Circuit / Europees U23 Circuit

Uitslagen Wereldbeker Circuit / Europees Cadetten Circuit / Europees U23 Circuit
3/2/2017 - 5/2/2017
SAT - Heren Floret - Terrassa ESP - 4/2/2017 (70 deelnemers)
• 16 - Edo Zoons - SchermCentrum Noord - Groningen
• 58 - Patrick Post - Pegasus Escrime - Arnhem
WB - Dames Floret - Gdansk POL - 4/2/2017 (177 deelnemers)