Beste wensen voor 2014

2013 was een jaar met veel hoogtepunten voor het schermen in Nederland. Een paar van de belangrijkste hoogte punten waren; het bereiken van de mijlpaal van 3000 leden. Een mooi resultaat dat smaakt naar meer. Het Nederlands Kampioenschap Senioren was zeer goed georganiseerd, als eerste in een serie van drie in Rotterdam, dat belooft alleen maar beter te worden.  De prestaties van onze wedstrijdschermers bij de senioren viel wat tegen. Gelukkig presteerde Tristan Tulen erg goed in de categorie tot 23 jaar. Tristan is de beste

Schitterende Nederlandse Jeugd Kampioenschappen, bedankt Holland Schermen

Dit weekend zijn de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen geschermd in Alkmaar. De ambities waren groots, en zijn waargemaakt. Wat is het mooi en leuk om te zien dat wij in Nederland het NJK zo kunnen organiseren! En wat goed dat alle moeite die Holland Schermen in het organiseren beloond is met een record aantal inschrijvingen en deelnemers.

Ondersteuning gezocht

De Olympische Spelen beginnen al over twee maanden. De aandacht voor schermen is groter dan ooit. Dit is danken aan de goede prestaties van de Nederlandse schermers afgelopen jaar en die van Bas in het bijzonder. De kansen op een medaille zijn volop aanwezig gezien de prestaties van Bas afgelopen jaar.

MEERDERHEID KAMER STEUNT OLYMPISCH PLAN 2028

Er is veel onduidelijkheid over het Olympisch plan 2028. Deels ligt dit aan de (niet)luisteraars, die bij het horen van Nederland en Olympische Spelen direct in reactie schieten van een stellig kan niet, moet je niet willen en financieel debacle. Anderzijds wordt de positieve boodschap van onder andere meer mensen, vaker en langer aan het bewegen krijgen, integratie etc blijkbaar niet voldoende helder overgebracht, c.q. is dit moeilijk overbreng baar in combinatie met de Olympische Spelen. Voor alle betrokken en probeer ik

Karen Kaptein gaat de PR voor de KNAS verzorgen.

Wij zijn heel blij dat we Karen Kaptein bereid hebben gevonden om de PR werkzaamheden van de KNAS te gaan verzorgen. Karen zal zich concentreren op de KNAS website en de online en papieren lokale en landelijke media.

Bij Holland Schermen was Karen tot voor kort als voorzitter onder andere actief om de lokale media te interesseren voor de schermsport. Dat is zeer goed gelukt. We hopen dat de komende jaren de lokale en landelijke media meer ruimte en tijd reserveren voor het schermen, aan Karen zal het niet liggen.  

Schermen is onderdeel van de Top 10 ambitie NOC*NSF

Gisteravond heeft een zeer ruime meerderheid van sportbonden voor het Top 10 plan van NOC*NSF gestemd. Ook de KNAS heeft voorgestemd. Daarmee is het beleid voor de komende vier jaar vastgelegd. Dit geeft rust en focus op de periode na de Olympische Spelen in Londen en daarna. Het klinkt nu nog erg verweg, de Olympische Spelen in Londen moeten immers nog starten, maar voor alle sporters met ambitie is het een belangrijke stap op weg naar de kans op deelname aan de Olympische Spelen in 2016 of 2020.

Hanneke Rossino Commissaris Breedtesport verlaat bestuur na ruim drie jaar

Hanneke Rossino commissaris Breedtesport verlaat bestuur na ruim drie jaar

Tot onze spijt heeft Hanneke, om persoonlijke redenen, onverwacht haar aftreden bekend gemaakt aan het bondsbestuur. De afgelopen vier jaar heeft Hanneke bergen verzet, mede met behulp van de commissie breedtesport. Ze was binnen het bestuur de motor achter het witte vlekkenplan, vernieuwde opleiding schermleraar, Jeugdpuntentoernooien, schermpaspoort, veteranenschermen en rolstoelschermen. Kortom een prestatie van formaat, waar we haar zeer dankbaar voor zijn.

Gelukkig nieuwjaar

 Beste leden, leraren en vrijwilligers, 

We hebben een schitterend jaar achter de rug. Sportief met hoogte punten als het EK waar Sebastiaan en Arwin de laatste acht haalden en Bas zelfs een tweede plek wist te behalen. Iets wat hij een paar maanden tijdens het WK nog een keer herhaalde. Hiermee heeft schermend Nedeland voor het eerst in tientallen jaren weer een serieuze medaille kandidaat voor de Olympische spelen. 

Scheidsrechters geslaagd

Afgelopen weekend zijn er weer scheidsrechters geslaagd voor hun examen. Namens het bestuur allen van harte gefeliciteerd! Sinds een aantal jaar kan tijdens de Jeugd Punten Toernooien geoefend worden in het jureren en worden er ook examens afgenomen. Het is een mooie combinatie van oefenen en leren in de praktijk. 

SISTA RANA 2011 groot succes

Afgelopen weekend 12/13 november werd voor de 20ste keer het SISTA-RANA georganiseerd. Nooit eerder waren er zoveel deelnemers. Ook het aantal schermers van de wereldranglijst was een record. De heren sabreurs en floretisten konden punten voor de wereldranglijst halen en dit leidde, in het pre-Olympisch jaar, tot een grote en sterke deelname: 77 bij floret en 72 bij sabel. Sebastiaan Borst greep op

Lilian Quant treedt terug als secretaris van de KNAS

Lilian Quant heeft het besluit genomen om terug te treden als secretaris uit het bestuur van de KNAS. Ze wil meer tijd besteden aan haar professionele carrière. Wij vinden dit erg jammer maar respecteren haar keuze. Afgelopen jaren heeft Lilian met zeer veel enthousiasme invulling gegeven aan haar taken, en daar zijn we haar dankbaar voor. Gelukkig blijft Lilian wel actief bij de organisatie van de jeugdpuntentoernooien.

Zet uw vrijwilligers in het zonnetje !

In de week van het applaus staat het bedanken van vrijwilligers centraal. De week vindt plaats van 11 tot en met 18 september. Gedurende deze week geven (vrijwilligers)organisaties, instellingen en bedrijven in Nederland hun vrijwilligers op eigen wijze een applaus.

Zet ook uw vrijwilligers van uw schermclub in het zonnetje en organiseer een applaus. Een applaus kan bijvoorbeeld plaatsvinden tijdens de training of bij de opening van het seizoen.

Topschermen inspireert musicanten

Naast Two Spot Gobi met de Britse topschermer Laurence Halsted (zie blog Etienne) is ook Luc Gobyn uit Belgie geinspireerd door topschermen. Schitterende beelden van het WK in Parijs en muziek op een bijzondere manier gecombineerd.  Hij heeft diverse uitvoeringen op youtube staan en geeft ook live performance.

http://www.youtube.com/watch?v=nC_eUzCzMlA&feature=related

De beelden en de muziek inspireren zo ook de schermers weer. 

Nieuwe samenwerking krijgt vorm.

De samenwerking met de Nederlands Handboog Bond en Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond die op 1 januari 2004 van start ging wordt op 1 juni 2011beëindigd. Hiermee komt een eind aan de samenwerking die op 1 januari 2004 begon. Ook het bondsbureau zal verhuizen naar een nieuwe locatie, de medewerkers van de NHB die ons ondersteunden blijven werkzaam voor de NHB. Alleen de directeur van de KNAS, Teun Plantinga, blijft voor ons werken en dat is goed nieuws omdat we zo continuiteit veiligstellen en ook in de nieuwe