Toetsingscommissie is compleet.

Als volgende stap binnen de vernieuwde opleidingen van de KNAS werd het noodzakelijk om een toetsingscommissie in het leven te roepen.

Deze commissie heeft de volgende taken.

Het is goede banen leiden van de toetsing van kandidaten voor de diverse gradaties binnen het opleidingssysteem.

Dit geeft de commissie een forse serie bevoegdheden en controlerende taken.

Bij het opstellen van de toetsdocumenten zorgt de commissie voor:

- het vaststellen van het toetsplan van Kwalificatie.

Bas weer terug bij de 1e 16

Dankzij zijn uitstekende 2e plaats heeft Bas Verwijlen zich weer teruggeknokt in de top 16 van de wereldranglijst. Op dit moment staat hij 15e.

De 1e 16 zijn belangrijk omdat deze posities direct toegang geven tot het hoofdtournooi bij de WK, OS  en wereldbekerwedstrijden.Wij wensen Bas alle succes bij zijn pogingen om die plaats vast te houden, c.q te verbeteren. En duimen voor Tristan Tulen, dat hij hem daar gauw gezelschap gaat houden.

 

EJK - Junioren Floret Equipe

De laatste schermdag. De degenmeiden en coach Roel waren op weg naar het vliegveld en de florettisten naar de zaal. Een paar uur later waren we al weer op de terugweg naar het hotel. Helaas geen vier ontmoetingen geschermd, maar twee. Het hadden er vier moeten zijn omdat Israël verslagen zou moeten zijn zodat we de 9-12 uit konden schermen. Maar goed, dat gebeurde dus niet.

Achter de schermen - EK Jeruzalem dag 11

Eindelijk waren de degenschermers aan de beurt! Als liefhebber van schermen in het algemeen moet ik zeggen dat ik wel toe was aan iets anders, na 10 dagen in het teken van floret. Niet dat ik ooit genoeg denk te zullen krijgen van floret, maar het is fijn om weer met een frisse blik ergens naar te kunnen kijken. Gelukkig gaf Carmel ons een optreden om van te genieten. Het zag er goed uit en het werd bij vlagen erg spannend. Ze vergeet af en toe dat het in de eliminaties tot 15 gaat in plaats van 14 maar volgens trainingsmaatje Cheryl

EK - Junioren Floret IND.

De eerste junioren stonden vandaag op de loper. Het was te merken in de zaal. De sfeer is anders, volwassener en serieuzer. Bij de warming-up zie je verschillende schermers die al tot de seniorentop behoren. De nieuwe Europees kampioen Choupenitch haalde vorige week nog zilver op de senioren wereldbeker in La Coruña. Vandaag zie je de eerste carrièreschermers die de beslissing al hebben genomen om alles opzij te zetten voor het winnen van de Spelen. Je ziet dat ze zich er beter van bewust zijn dan alle behalve de meest serieuze cadetten.

Equipe Cadetten Floret Dames

Drukke dag vandaag. Hoofdmoot van de aandacht ging naar het meiden cadetten equipe. Ze startten en eindigden als tiende. Er is nog veel werk te doen, maar wel werk waar we met goede hoop aan beginnen. Belangrijke ervaring is met name opgedaan door eerstejaars cadetten Elize en Myrthe. Zoals het er nu uitziet kunnen zij de komende twee jaar een belangrijke basis vormen voor toekomstige equipes.

Pages

Subscribe to RSS - blogs