World Fencing Day 2017

Op Zaterdag 9 September is het weer zo ver. De World Fencing Day waarbij verenigingen proberen via een Flash Mob actie onze sport onder de aandacht te brengen.

De aankondiging staat op de FIE website.

http://fie.org/media/news/608

Natuurlijk hopen we op een fors aantal verenigingen, net als vorig jaar. en we kijken uit naar foto's. Bombardeer de sociale media er mee.

Kilometervergoedingen

Belangrijke mededeling voor scheidsrechters, commissieleden en andere vrijwilligers binnen de KNAS

Door een verdere terugloop van sponsorinkomsten en subsidies komt ons budget steeds zwaarder onder druk te staan.

Nadat wij alle posten in onze begroting waar dat mogelijk was, tot een minimum hebben teruggebracht bleek het ook noodzakelijk om onze km vergoedingen aan te passen. Wij brengen ze op hetzelfde niveau dat de belastingdienst hanteert.

Bas Verwijlen voor de derde keer op rij naar de O.S.

Het is gebruikelijk dat NOC*NSF een sportbond verzoekt om niet te communiceren over een eventuele plaatsing van een atleet voor de Olympische Spelen, tot het officiele moment van plaatsing daar is. Dat zou voor schermen de wereldranglijst van 4 april moeten zijn. Daarna dient de FIE dit aan het IOC te melden en die weer aan het NOC, kortom: dat duurt nog even.

Frantisek Janda plotseling overleden.

Hedenmorgen om 4.30 ontving ik het bericht dat Frantisek Janda tijdens een vlucht van Praag naar Tokyo was overleden als gevolg van een hartaanval. Franzi onze altijd opgewekte EFC voorzitter is er niet meer. Hij is maar 48 geworden. Gedurende een groot aantal jaren heb ik het genoegen gehad om met Franzi samen te werken en ik denk dat we hem allemaal gaan missen.

Reglementscommissie.

Om het hoofd te bieden aan de regelmatige wijzigingen in het wedstrijd en technisch reglement van de FIE, heeft het Bondsbestuur besloten om een Reglementscommissie in te stellen. Deze adviseert het Bondsbestuur omtrent het al dan niet; geheel of gedeeltelijk invoeren van deze wijzigingen. De Commissie bestaat uit 3 leden die de verschillende disciplines binnen de bond vertegenwoordigen.

Toetsingscommissie is compleet.

Als volgende stap binnen de vernieuwde opleidingen van de KNAS werd het noodzakelijk om een toetsingscommissie in het leven te roepen.

Deze commissie heeft de volgende taken.

Het is goede banen leiden van de toetsing van kandidaten voor de diverse gradaties binnen het opleidingssysteem.

Dit geeft de commissie een forse serie bevoegdheden en controlerende taken.

Bij het opstellen van de toetsdocumenten zorgt de commissie voor:

- het vaststellen van het toetsplan van Kwalificatie.

Bas weer terug bij de 1e 16

Dankzij zijn uitstekende 2e plaats heeft Bas Verwijlen zich weer teruggeknokt in de top 16 van de wereldranglijst. Op dit moment staat hij 15e.

De 1e 16 zijn belangrijk omdat deze posities direct toegang geven tot het hoofdtournooi bij de WK, OS  en wereldbekerwedstrijden.Wij wensen Bas alle succes bij zijn pogingen om die plaats vast te houden, c.q te verbeteren. En duimen voor Tristan Tulen, dat hij hem daar gauw gezelschap gaat houden.

 

Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen.

Het nieuwe jaar is inmiddels een week onderweg en er gebeurt al van alles. Sommige dingen die we toejuichen, zoals het wedstrijdbezoek door een flink aantal scheidsrechters die gezamenlijk het komend weekend in Parijs hun vaardigheden verder gaan opkrikken onder de bezielende leiding van Indra Angad-Gaur. De manier waarop Indra begonnen is met haar werk schept hoge verwachtingen voor de toekomst. De manier van actiebeoordeling door scheidsrechters op mondiaal niveau is constant aan veranderingen onderhevig. Goed wanneer onze scheidsrechters daarin up to date zijn.

Toekomstige WK's

 Zo juist in Moskou op het FIE Congres besloten.

WK 2013. Budapest 

JWK 2013. Porec

Veteranen 2013. Varna

WK 2014. Sofia

JWK 2014 kandidaat. Bali ( Indonesie )

Veteranen 2014. Kandidaten Mauritius en USA

WK 2015 Kandidaten USA. IJsland en Moskou

JWK 2015 Kandidaten geen

Veteranen 2015 Kandidaten geen

Pages