Scheidsrechterslijst

Scheidsrechters van de KNAS zijn ingedeeld in de volgende niveaus:

Niveau 1: Clubscheidsrechter
Niveau 2: Regionaal scheidsrechter
Niveau 3: Nationaal scheidsrechter
Niveau 4: KNAS bondsscheidsrechter
Niveau 5C: Europees scheidsrechter (EFC)
Niveau 5B: Mondiaal scheidsrechter (FIE – B)
Niveau 5A: Mondiaal scheidsrechter (FIE – A)

Voor het rolstoelschermen:
Niveau 5: Internationaal scheidsrechter (IWAS)

Oranje



Verschillende Nederlandse schermers zijn actief op het hoogste internationale niveau bij de senioren. Zij vertegenwoordigen Nederland op Wereld- en Europese Kampioenschappen en hopelijk ook op de Olympische Spelen. Daarnaast nemen zij deel aan World Cup en Grand Prix wedstrijden, zowel individueel als met een Nederlands equipe. De Nederlandse scherm(st)ers maken deel uit van TeamNL.

Wat is topsport

Wat is topsport eigenlijk? Topsport kent vele facetten. Topsport is emotie. Hele naties leven mee wanneer ‘hun‘ spelers strijden voor de overwinning. Topsport is ook vermaak; het is één van de meest besproken onderwerpen in het dagelijks leven. In de afgelopen jaren is de belangstelling voor topschermsport bijzonder sterk gegroeid door de stijgende prestaties van onze topschermers.

Maar, wat is topsport nu concreet als we ons beperken tot het uitgangspunt van de sporter?

Hier volgt een aantal definities:

Jeugdwedstrijden

De Breedtesport commissie is aan het onderzoeken of er meer regionale initiatieven kunnen worden ontwikkeld voor regelmatige jeugdwedstrijden. Zodra hierover meer te melden valt, wordt het gepubliceerd op deze pagina. Voor als nog is de enige recreatieve competitie voor de jeugd het Jeugdpuntentoernooi (JPT).

KNAS-keurmerk

Het KNAS-keurmerk is een kwalificatie die aan een reeks internationale schermtoernooien door heel Nederland kan worden toegekend. Was het tot op heden alleen voor senioren toernooien, vanaf het seizoen 2018-2019 kan het voor alle categoriën toernooien.

Een van de belangrijkste kernmerken van toernooien met het KNAS-keurmerk is de hoge kwaliteit van de wedstrijdorganisatie. Dit betekent dat:

Materiaal

Deze pagina gaat over materiaal: onderhoud en aanschaf, materiaal- en veiligheidseisen, e.d.

Veiligheids- en Materiaaleisen
Alle Nederlandse wedstrijden die meetellen voor de ranglijst moeten voldoen aan de veiligheids- en materiaaleisen voor wedstrijden. Dat geldt niet voor recreatieve wedstrijden (maar het wordt wel ten strengste aanbevolen).
Zie voor een volledig overzicht van de veiligheids- en materiaaleisen het document in de kolom rechts naast deze tekst.

Pages