Carrière Scherm-Oscar 2013 voor Maître Theo van Leeuwen

De Carrière Scherm-Oscar 2013 is toegekend aan Maître Theo van Leeuwen vanwege zijn grote verdienste voor de Nederlandse Schermsport.

Theo was meer dan 30 jaar schermleraar bij AEW en een aantal andere schermverenigingen. Ook gaf hij schermles bij de politie en zette begin jaren 80 het Nederlandse rolstoelschermen op de kaart.

Stroomschema beoordeling rechtsverhoudingen in de sport

Bij veel sportverenigingen bestaat behoefte aan duidelijkheid over de wijze waarop de Belastingdienst en/of UWV een arbeidsrelatie beoordeelt. Om die reden is in samenwerking met de Belastingdienst door www.sportwerkgever.nl een stroomschema ontwikkeld dat sportverenigingen helpt vanuit fiscaal en arbeidsrechtelijk

Profiel van een voorzitter

Beste schermers,

Zoals jullie hebben gelezen heeft Peter Sorber na tweeënhalf jaar voorzitterschap van de KNAS  aangegeven dat hij door drukke werkzaamheden gedwongen is zijn termijn niet vol te maken en per 1 januari 2014 is gestopt.

We, de KNAS, hebben dus een nieuwe voorzitter nodig en het is gebruikelijk dat het bestuur een bestuurskandidaat voorstelt.

Het dagelijks bestuur zal in december en januari een inventarisatie maken van geschikte kandidaten binnen de schermwereld.  Er wordt nadrukkelijk voor

Cursus Impliciet en expliciet leren voor schermleraren en belangstellenden

Op 1 februari 2014 geeft Maître Jeroen Divendal een workshop mbt het onderwerp impliciet en expliciet leren. Deze cursusdag wordt gehouden voor de opleiding tot schermleraar niveau 2 t/m 4 , maar ook alle andere belangstellenden zijn van harte welkom. Aangezien deze dag tijdens een opleidingsdag is, zijn er voor de deelnemers geen kosten. De lunch dient door u

Wijzigingen (Technisch) Reglement bij FIE Congres in Parijs.

Relevant voor alle scheidsrechters maar ook voor de wedstrijdschermers zijn in ieder geval de wijzigingen in het technisch reglement. Maar wellicht ook interessant om de wijzigingen in het organisatorische en materiaalreglement te lezen. In onderstaande link alle beslissingen van het congres. (vanaf blz 23 wijzigingen technisch reglement). De wijzigingen zijn vanaf 2014.

Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen.

Het nieuwe jaar is inmiddels een week onderweg en er gebeurt al van alles. Sommige dingen die we toejuichen, zoals het wedstrijdbezoek door een flink aantal scheidsrechters die gezamenlijk het komend weekend in Parijs hun vaardigheden verder gaan opkrikken onder de bezielende leiding van Indra Angad-Gaur. De manier waarop Indra begonnen is met haar werk schept hoge verwachtingen voor de toekomst. De manier van actiebeoordeling door scheidsrechters op mondiaal niveau is constant aan veranderingen onderhevig. Goed wanneer onze scheidsrechters daarin up to date zijn.

Weißer Bär von Berlin - 8/9 februari 2014 - Heren Degen

Vanwege een verkeerde aanduiding op de Nahouw (inmiddeld gecorrigeerd) graag uw aandacht voor het volgende.

De Heren Degen wedstrijd "Weißer Bär von Berlin" (8/9 februari 2014) is een wedstrijd in het U23-circuit van de Europese Schermbond EFC.

Aanmeldingen dienen via KNAS-Internationaal te verlopen. De aanmeldtermijn sluit op 11 januari.

Pages