Bas Verwijlen 2e in Reutlingen

Degenschermer Bas Verwijlen is vandaag, 30 november, in het Duitse Reutlingen tweede geworden in de strijd om de Zesde Internationale Reutlinger Allstars Cup. In de finale moest Bas zijn meerdere erkennen in de Duitser Sven Schmid. De Duitser won met 15-11. Bescheiden excuus voor Bas: hij liep zaterdag tijdens de derde en laatste voorronde een blessure op aan zijn linkerknie. Het gevolg was dat de Osse topschermer de duels vandaag voornamelijk verdedigend kon schermen.

Het rode brassardboekje komt eraan!

Er is goed nieuws te melden: de rode Brassardboekjes gaan in januari 2009 naar de drukker en de mouwemblemen behorend bij het behalen van het diploma voor het gele Brassardboekje zijn ook klaar in januari! Het tweede boekje (de rode) heeft langer op zich laten wachten dan de bedoeling was, waardoor velen zich gingen afvragen of het brassardsysteem was stopgezet. Niets is echter minder

Saskia van Erven wint Sista-Rana

Saskia van Erven van sv Argoss uit Oss heeft het afgelopen weekeinde het internationale florettoernooi bij Sista-Rana in Amsterdam gewonnen. Van Erven was op dreef en versloeg in de finale de Italiaanse Marta Cammilletti.
Bij de heren zette Mats Stijlaart een geweldige prestatie neer. Hij stond in de finale floret tegen de Italiaan Michele Pirrazzo. Stijlaart verloor weliswaar maar ging wel met het zilver aan de haal.
Op sabel was Teun Plantinga in het sterke internationale veld de beste Nederlander met een vijftiende plaats. Bij de dames bracht Jamie van Dongeren het op een zesde plaats.

Coaches on Tour Amersfoort en Coaches on Tour Arnhem

Op vrijdag 14 november 2008 strijkt Coaches on Tour neer op het ROC Midden Nederland in Amersfoort.
Op vrijdag 28 november zal Coaches on Tour op het CIOS in Arnhem plaatsvinden. Onder het thema 'top presteren'
scherpen coaches en andere sportbegeleiders hun specialisme aan door de discussie aan te gaan met topcoaches,
amateur-coaches en sporters.

KNVB - Perry Actie

Win twee kaarten voor Nederland - Zweden!
Bij aankoop van een Nike Pro artikel bij Perry maak je kans op twee kaarten voor de vriendschappelijke wedstrijd Nederland – Zweden in de Amsterdam Arena. Ga naar één van de 48 Perry winkels en koop een Nike Pro artikel.

Damesequipe degen 12e bij EJK 2008

De damesequipe degen met Amber Hoogendoorn, Margriet Krom, Carmen Berends en Lonneke Bontes is vandaag op het EJK 2008 in Amsterdam twaalfde geworden. De basis voor deze fraaie prestatie legde de equipe met een zege op Spanje in de eerste wedstrijd: 45-34. In de tweede ronde ontmoetten de Nederlandse dames Italië, dat een maatje te groot was: 22-45.
Onder toeziend oog van de voorzitter van het NOC*NSF, Erica Terpstra, wonnen de Nederlandse dames heel knap de volgende wedstrijd tegen Israel: 45-40.
De daarop volgende tegenstanders, Zwitserland en Tsjechië waren te sterk. Maar ondanks die nederlagen (36-45 en 34-45) eindigde de dames op een keurige 12e plaats.

Revanche equipes bij EJK slaagt niet

De zo graag geziene revanche met de equipes op het minder geslaagde individuele optreden van de heren op floret en de dames op sabel in de individuele klassemementen, is er niet uitgekomen. De heren equipe floret werd in de eerste ronde met 45-21 aan de kant gezet door de Griekse equipe. Bij de dames sabel was de Engelse equipe veel sterker en werd het 45-18 in het nadeel van de Nederlandse equipe.

Revanches bij equipes blijven uit bij EJK

De voornemens van de heren floret en de dames sabel waren goed. Beide equipes wilden zich revancheren voor hun minder goede optreden in het individuele klassemement. De voornemens kwamen niet helemaal uit.
De herenequipe floret delfde in de eerste ronde met 45-21 het onderspit tegen de Griekse equipe. De damesequipe sabel werd met 45-18 van de loper gevaagd door de sterke Engelse equipe: 45-18

Juniorenequipes missen hardheid voor EJK

De Nederlandse equipes bij de heren floret en dames sabel wilden zo graag in hun ''eigen Amsterdam'' zich op het internationale schermpodium laten zien. De jonge dames en heren straalden gretigheid uit. En beide groepen wilden met hun equipes hun minder geslaagde optredens in het individuele klassement verbeteren. Geweldig goede voornemens. Helaas kwamen de dromen niet uit. De damesequipe op sabel werd in de eerste ronde hard aan de kant gezet door de Engelse equipe. Op floret kregen de Nederlandse heren een lesje van de Grieken.

Bij de heren floret kwam de nederlaag van 45-21 tegen de Grieken hard maar misschien tegelijk ook goed aan. Het door Gerben Engelen, Mats Stijlaart en Jim van Tol bedachte 'kleine kansje' tegen de Grieken was letterlijk van de loper gevaagd.
Een extra training tussendoor vóór de wedstrijd daarna tegen de Belgen maakte het Nederlandse drietal goed los. In één keer wilden de floretschermers alsnog op een keurige plaats eindigen. Ze bewezen het met een zege van 45-38 op de Belgen.
De daarop volgende wedstrijd tegen de Engelsen verliep minder voorspoedig en eindigde in een 38-45 nederlaag.

Floretschermers op zoek naar revanche

De Nederlandse junioren op floret, Gerben Engelen, Tristan Tulen, Mats Stijlaart en Jim van Tol willen zich morgen als team revancheren voor hun magere resultaten tijdens het individuele toernooi. Het zit vooral Gerben Engelen dwars dat hij na een voortreffelijke voorronde, waarin hij alle zes wedstrijden won, er op het tableau van de laatste 64 in de eerste ronde uit lag.
"De Moldaviër Pagiv lag me niet. Hij raakte alles en liet me niet in mijn spel komen. En ik voelde ook wel een beetje de druk van het toernooi op me. De andere Nederlandse floretschermers lagen er uit en dan wil toch iets laten zien. Je wilt goed preseteren, zeker omdat ik een goed seizoen draai. Natuurlijk kan het wel eens minder gaan, het is alleen jammer dat het hier gebeurt", vertelt Gerben.
Over de kansen met de equipe morgen is niet zoveel te zeggen. Het Griekse team is weliswaar als vijfde geplaatst tegen de 12e plaats voor de Nederlanders, het wil volgens Gerben niet alles zeggen. "We hebben een bescheiden kans", zegt Gerben. Tristan Tulen is voor de equipe uitverkoren boven Mats Stijlaart, die aan de individuele wedstrijd deelnam.

Pages