Terug op het oude nest.

Toen Wiebe me vroeg of ik bereid was om zo lang als nodig het KNAS Bestuur te versterken heb ik meteen "Ja" gezegd. Inmiddels heb ik de tweede vergadering er op zitten en heb de tijd er tussenin vooral doorgebracht met het lezen van documentatie uit het recente verleden.
Voor de jeugdigen onder ons is misschien een introductie op zijn plaats.

De eerste power point 'Spreekbeurt over schermen' is binnen en staat op de site!

Michael Klein van Schermvereniging De Vrijbuiters uit Gouda maakte onlangs een leuke power point presentatie voor een spreekbeurt op school. Deze presentatie staat nu op deze site.

Leuk idee van hem: na de spreekbeurt kon iedereen leren schermen in een les verzorgd door de schermtrainers van De Vrijbuiters! Hartstikke leuk, want iedereen had meteen het schermgevoel te pakken. 

Niet vergeten: opgeven voor Ferrum Vetum Futuri, het toernooi!

Al eerder heb ik geattendeerd op het Ferrum Vetum Futuri toernooi, een variant op het Ferrum Vetum toernooi. Er was en is nog steeds behoefte aan een leuk toernooi voor de recreatieve schermer in de leeftijd tussen 20 en 39 jaar (vanaf 40 jaar ben je immers veteraan, zoals ikzelf....) en dus hebben wij daar een aantal toernooien voor gepland als try-out. Nu moet zo'n try-out natuurlijk

NK Veteranen 2010 - Grote deelname en sterke bezetting

Dit weekend is in Nijmegen het NK Veteranen 2010 gehouden.

Steeds meer Veteranen weten de weg te vinden naar de Veteranen wedstrijden. Zo ook naar het NK Veteranen. Ook de kwaliteit van de deelnemers wordt steeds beter. Dit was het sterkste NK Veteranen tot nu toe.

De algemene Veteranenkampioenen zijn geworden :
Degen Dames : Aafke Atzema (Scaramouche)

Bestuursvergadering

Gisteren weer een lange bestuursvergadering gehad. Van rond achten tot na middernacht. Bert van der Flier vergaderde mee via de conference call telefoon. We behandelden als vaste punten algemene zaken, financien, breedtesport en topsport. Elk van deze onderdelen heeft weer onderliggende agendapunten. 

Ralf for real

Bij Z@PP zal een documentaire worden uitgezonden over Ralf Mackenbach, sabreur en zanger. Ralf won in november het Junioren Songfestival. De documentaire zal "Ralf for real" heten en zal in de week van 22 februari tot 28 februari dagelijks worden uitgezonden. In aflevering 4 die op 25 Februari om 17:54 begint zullen de opnamen worden

Nederlandsche Schermbond

Tijdens het verwerken van een schermarchief dat ik onlangs van een van onze leden kreeg, vond ik een Huishoudelijk reglement van een schermbond die ik nog niet kende. Het betrof de Nederlandsche Schermbond opgericht te Rotterdam op 25 maart 1906. Een andere bond met deze naam kende ik al, maar die stamde uit. het einde van de 19e eeuw. Het boekje met het reglement is van april 1915.

2010 EK U23

De Portugese schermbond heeft het EK U23 geannuleerd. De EFC kijkt of een ander land de organisatie kan overnemen.
 



Het EK onder 23 vindt dit jaar plaats in Faial, één van de eilanden op de Azoren. De wedstrijden worden verschermd van 27 april tot en met 1 mei.

Pages