de Slag om Den Bosch | zondag 27 april | Flik Flak Hal Den Bosch


Zondag 27 april presenteert Schermclub Den Bosch voor de derde maal het jeugd degentoernooi; de Slag om Den Bosch!! We nodigen alle jeugdschermers uit om deel te nemen. Het toernooi zal, in tegenstelling tot de voorgaande edities, op één dag plaatsvinden in onze eigen zaal.

Om iedereen zoveel mogelijk partijen te kunnen laten schermen, zullen er twee

Meedoen aan de Nationale Sportweek met ’Ik neem je mee!’

 Dit jaar staat de Nationale Sportweek (19-26 april) in het thema van ‘Ik neem je mee!’. Iedereen wordt aangemoedigd om een maatje mee te nemen en samen te gaan sporten. Sporters nodigen dus iemand uit (familie, vrienden, buren) die juist weinig of misschien zelfs niet sport. Voor sportverenigingen is dit een perfecte kans om meer mensen te laten kennismaken met de club. Extra

Programma sabelweekend door Olympisch trainer Dan Costache

Het weekend van vrijdag 14 t/m zondag 16 maart komt de succesvolle Roemeense sabeltrainer Dan Costache uit Dormagen diverse trainingen en bijscholingen verzorgen aan sabelschermers, schermleraren en jurypresidenten. Dan Costache is binnen de schermwereld wereldberoemd door met zijn pupillen meerdere medailles te behalen op WK’s, EK’s en vele wereldbeker wedstrijden.

Toetsingscommissie is compleet.

Als volgende stap binnen de vernieuwde opleidingen van de KNAS werd het noodzakelijk om een toetsingscommissie in het leven te roepen.

Deze commissie heeft de volgende taken.

Het is goede banen leiden van de toetsing van kandidaten voor de diverse gradaties binnen het opleidingssysteem.

Dit geeft de commissie een forse serie bevoegdheden en controlerende taken.

Bij het opstellen van de toetsdocumenten zorgt de commissie voor:

- het vaststellen van het toetsplan van Kwalificatie.

Bas weer terug bij de 1e 16

Dankzij zijn uitstekende 2e plaats heeft Bas Verwijlen zich weer teruggeknokt in de top 16 van de wereldranglijst. Op dit moment staat hij 15e.

De 1e 16 zijn belangrijk omdat deze posities direct toegang geven tot het hoofdtournooi bij de WK, OS  en wereldbekerwedstrijden.Wij wensen Bas alle succes bij zijn pogingen om die plaats vast te houden, c.q te verbeteren. En duimen voor Tristan Tulen, dat hij hem daar gauw gezelschap gaat houden.

 

EJK - Junioren Floret Equipe

De laatste schermdag. De degenmeiden en coach Roel waren op weg naar het vliegveld en de florettisten naar de zaal. Een paar uur later waren we al weer op de terugweg naar het hotel. Helaas geen vier ontmoetingen geschermd, maar twee. Het hadden er vier moeten zijn omdat Israël verslagen zou moeten zijn zodat we de 9-12 uit konden schermen. Maar goed, dat gebeurde dus niet.

Achter de schermen - EK Jeruzalem dag 11

Eindelijk waren de degenschermers aan de beurt! Als liefhebber van schermen in het algemeen moet ik zeggen dat ik wel toe was aan iets anders, na 10 dagen in het teken van floret. Niet dat ik ooit genoeg denk te zullen krijgen van floret, maar het is fijn om weer met een frisse blik ergens naar te kunnen kijken. Gelukkig gaf Carmel ons een optreden om van te genieten. Het zag er goed uit en het werd bij vlagen erg spannend. Ze vergeet af en toe dat het in de eliminaties tot 15 gaat in plaats van 14 maar volgens trainingsmaatje Cheryl

Pages